De Drechtse Zwaan

MAVDB, samenwerkingsverband Marleen van Driel en Annette van Baren

Natuurlijk zwemmen bij ‘De Drechtse zwaan’

Het plan stelt het water weer centraal. Natuurzuiver zwemwater, omgeven door de afwisseling van het slagenlandschap en het wijdse uitzicht over de plas. De mogelijkheden tot vermaak die het levert zijn eindeloos: zwemmen naar het eiland, vlotten bouwen, uit de boom in het water springen, picknicken tussen het riet.

Juist deze vanouds geliefde activiteiten geven het plezier en de ontspanning die een gezond tegenwicht vormen in het drukke bestaan van vele recreanten.

Letterlijke en figuurlijke bekroning van het plan vormt de toevoeging van een spectaculaire duiktoren met iconisch silhouet: de ‘Drechtse Zwaan’. Als enig bouwwerk in het plan vormt dit aanleiding tot de ultieme vorm van waterpret: duiken! Hoewel de duiktoren alleen via het water of een lange steiger vanuit het zwemgebied bereikt wordt, is het kenmerkende silhouet goed zichtbaar vanuit Oud Loosdrecht, de plassen en omringende wegen. Het geeft een nieuwe identiteit aan het gebied en wijst de weg naar de waterpret van de toekomst.

 

Categorie: 1