De Golvende Akker

Stefan Koster – Studio Palm

Het kunstmatig eiland heeft de vorm van een legakker. In deze legakker komt het beste van de Vechtplassen samen. De platte akker transformeert tot een gebouw met publieke podia op het dak. Dit dak wordt een plek om te spelen en te ontspannen.

Een icoon voor de Vechtplassen. Het kunstmatige eiland heeft de vorm van een legakker. Door de legakker te transformeren tot een gebouw ontstaat er een nieuw type eiland. In het eiland zitten een bezoekerscentrum en een museum.

Het gebouw bevat een klein museum om bezoekers te informeren over de geschiedenis van het plassengebied. Het museum zoekt aansluiting met de metropoolregio Amsterdam. Door de combinatie van restaurant, museum, bezoekers centrum ontstaat een centraal punt voor het ontdekken van de plassen.

Het gebouw bestaat uit een geprefabriceerde betonnen bak. De bak wordt naar de locatie gevaren. De overlast van het bouwen blijft hierdoor beperkt. In het gebouw worden lokale materialen gebruikt om de bankjes en tafels te maken. Het gebouw wordt verwarmd door veen te stoken. Hierdoor is het een duurzaam gebouw.

 

Categorie: 1