Vanuit alle hoeken van Nederland zijn er tientallen creatieve ideeën ingestuurd voor hét nieuwe icoon van de Oostelijke Vechtplassen. De diversiteit is groot: van eilanden, tot torens en gebouwen. Jong, oud, professionals, bewoners, iedereen is vertegenwoordigd. Zal dé nieuwe Eifeltoren er tussen zitten? Of zijn er zulke goede ontwerpen ingestuurd dat er wel meerdere iconen kunnen worden uitgevoerd?

Jury compleet met zeventienjarige Mark Smit
Begin april buigt de jury zich over de inzendingen en maakt de selectie voor de tentoonstelling. Benieuwd naar de jury? Lees op de website www.icoonoostelijkevechtplassen.nl wie er allemaal in de jury zit. En goed nieuws: de jury is eindelijk compleet! Mark Smit (17) heeft zich vorige week bij de jury gevoegd. Met zijn jonge, frisse blik zal hij de inzendingen bekijken, beoordelen en met de andere juryleden mee vergaderen.

Favoriete icoon
Ook zo nieuwsgierige naar de ideeën? De inzendingen blijven nog geheim totdat de jury haar oordeel heeft gegeven. In mei wordt in het voorjaar een tentoonstelling georganiseerd waarin alle genomineerde inzendingen worden getoond. Dit is tevens het moment om op het favoriete icoon te kunnen stemmen, want naast het oordeel van de jury is de Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen benieuwd naar de mening van het publiek. De prijzen worden in de eerste week van juli uitgereikt.

Deadline Icoon Oostelijke Vechtplassen is verstreken!