Gansch Loosdrecht

Tineke Bronsveld- Idema

Het eerste wat in mij opkwam toen ik een icoon bedacht was een watervogel. Na verder onderzoek kwam ik erachter dat in het wapen van Wijdemeren vliegende ganzen stonden. De keuze was snel gemaakt: een eiland in de vorm van een GANSCH!

Aangezien gans (ch) ook heel betekend was de naam gansch/heel Loosdrecht gauw bedacht. Een icoon voor Loosdrecht en vanuit een vliegtuig en Google maps een geweldig herkenningspunt! Langs de randen van de gans en de vleugels, zijn loop- en fietspaden geplaatst. Op de plek van de maag zit natuurlijk het zelfontworpen restaurant en aan de achterkant dè plek voor het toiletgebouw… Op de staartveren staan 3 kunstwerken (eigen design) van ganzen, elk op verschillende hoogte, met 2 x 3 vleugels, alsof het lijkt dat ze net opstijgen.

Op verschillende plekken zijn picknick en loungeplekken te vinden. Aan het einde van de vleugels bevinden zich vele aanlegsteigers voor boten. Deze kun je nooit genoeg hebben, altijd liggen er nu boten dubbel bij de bestaande aanlegplekken. Een groot podium voor concerten e.a. met 3 tribunebanken is een grote trekpleister, zo`n podium is er nergens in Loosdrecht en omgeving.

Op een vleugeluiteinde bevindt zich een levensgrote schilderijlijst, met LOOSDRECHT! erop geschilderd. Een leuk en mooi fotogeniek punt, toeristen kunnen erin staan en met de mooie Loosdrechtse plassen op de achtergrond en de naam erop: een mooie foto die veel gedeeld zal worden op social media…

Aan de voorkant van de vleugel is het strand, ruim en overzichtelijk. Naast het strand een speeltuin voor de kinderen. Overal bevinden zich bomen en langs de kop en nek is siergras te vinden.

 

Categorie: 2