De jury van prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen is bijeengekomen en heeft al discussiërend 30 van de 50 inzendingen geselecteerd voor de tentoonstelling HET ICOON. Van torens en eilanden tot technische constructies en gezelschapsspellen. Het aanbod is divers. De jury heeft onder andere gekeken naar de integratie van natuur, cultuur en ondernemerschap, innovatie, uitvoerbaarheid en uiteraard de iconische waarden van het ontwerp. Maar nu is het woord aan het publiek!

De Prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen, Vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen is een project van het Gebiedsakkoord en Uitvoeringsprogramma Oostelijke Vechtpassen. Het doel van dit programma is om de natuur, recreatie, waterkwaliteit en het ondernemerschap in het gebied te versterken. Een winnend ontwerp zal zo mogelijk bijdragen aan de doelen van het uitvoeringsprogramma.

Feestelijke opening 16 mei 16 uur
De geselecteerde ideeën voor de Loosdrechtse Plassen en de Wijde Blik worden uitvoerig getoond in een tijdelijk paviljoen bij de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht. Jan-Jaap de Kloet, wethouder van Gemeente Wijdemeren opent HET ICOON op woensdag 16 mei om 16 uur. Zet deze datum alvast in uw agenda, want vanaf dit moment mag het publiek stemmen op zijn of haar favoriete idee.

Publiekprijswinnaar 27 mei 16 uur
HET ICOON is te bezoeken van 17 en met zondag 27 mei. Als grote afsluiter worden de stemmen op zondagmiddag 27 mei geteld en zal het bestuur van de Stichting om 16 uur onder tromgeroffel de publiekswinnaar bekendmaken.

Prijsuitreiking 29 juni 16.30 uur
In juni gaat de jury weer in beraad om de uiteindelijke prijswinnaars te benoemen. De prijzen worden op vrijdagmiddag 29 juni om 16.30 uur uitgereikt.

Download hier de flyer 

 

HET ICOON
17 mei t/m 27 mei 2018
Porseleinhaven, Oud-Loosdrecht

Ma t/m Vr: 12 – 14 uur / 16 -20 uur
Za & Zo (ook Eerste Pinksterdag): 11-16 uur

HET ICOON: 17 t/m 27 mei bij de Porseleinhaven te Oud-Loosdrecht