Spelen, varen, zwemmen in schoon en diep water rond één van de eilanden op de Loosdrechtse Plassen of hard tegen de wind in fietsen op de dijk. Wat kan dit plassengebied nog mooier maken? Hiervoor zijn wij op zoek naar hét nieuwe icoon voor dit gebied en wij kunnen hier alle hulp voor gebruiken. Welke leuke ideeën hebben de leerlingen van uw school?

Waarom dagen wij jongeren uit om deel te nemen?
Wij richten ons intensief op de scholen (en dus de jongeren binnen het primair en voortgezet onderwijs, ROC’s, MBO, HBO en WO tot en met bachelor niveau) binnen de genoemde gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd zijn dat het erg belangrijk is om hen bij de toekomst van het plassengebied -en dus bij een groot deel van hun eigen omgeving- te betrekken. Zij en de volgende generaties zijn immers de mogelijke gebruikers van dit prachtige gebied dat nog mooier en aantrekkelijker voor hen kan worden! Het zal hen inspireren om nog bewuster en duurzaam om te gaan met de omgeving waarin zij wonen en heerlijk kunnen recreëren!

Wat is er te winnen?
Voor de categorie scholieren en studenten is een prijs van € 500,– beschikbaar. Daarnaast kan het meedoen en het zo mogelijk winnen positieve publiciteit voor uw school opleveren. Ook ontwerpen en ideeën die binnen deze prijsvraag niet winnen, zouden wel eens een mooi vervolg kunnen krijgen!

Er is speciaal voor scholen een informatiepakket samengesteld. Deze werd op 12 januari tijdens een bijeenkomst bij de Catamaran overhandigt aan de drie wethouders voor Onderwijs binnen de genoemde gemeenten. Sandra van Rijkom (Wijdemeren), Erik van der Want (Hilversum) en Pieter de Groene (Stichtse Vecht).

 

Informatiepakket