Punt

Lars Bouwman Architect

 

Punt. is een icoon dat zich niet direct presenteert in dit beeld vanuit het landschap. Het icoon steekt niet letterlijk uit boven het prachtige gebied, maar het is een icoon verzonken in het landschap. Punt. is een onderwaterplein te midden van de Oostelijke Vechtplassen. De eenvoud van en cirkel in contrast met de grillige rand van het watervlak. Het is een evenementenplein. Een cirkel waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Met een diameter van 100m is er plek voor een groot aantal bezoekers en een verscheidenheid aan activiteiten. Er kan een tentoonstelling plaatsvinden, een sportevenement, een concert, een markt of het plein wordt ingericht als strandlocatie. De activiteiten werken als een middelpuntzoekende kracht voor bezoekers centraal op het water.

Punt. een nieuwe bestemming, een uniek verzonken plein met respect voor de schoonheid van het landschap en met een grote aantrekkingskracht voor bezoekers en een boost voor lokale ondernemers. Door de verdiepte ligging van het plein ontstaat er een soort verdiepte afgesloten geluidszone en zal de natuur en omgeving hier weinig hinder van ervaren. Daarnaast zal Punt. zelf winstgevend zijn zodat zij financieel bij kan dragen aan het beheer en onderhoud van de water- natuur en landschapswaarden van het omringende gebied.

Punt. is een icoon in haar eenvoud gecombineerd met de diversiteit aan activiteiten. Een beleving op het water met een sensationele 360 graden waterval. Een bestemming en een anker voor haar omgeving. Punt. maakt van het laagste punt van het gebied een hoogtepunt!

 

Categorie: 1